Asociația „Romanian Youth Movement for Democracy are plăcerea să vă invite marți, 24 octombrie 2017, de la ora 16:30, la sediul Federației Tinerilor din Bacău, la prezentarea studiului „Orașe Magnet – Migrație și navetism în România”, realizat de World Bank România.

Studiul oferă o imagine de ansamblu asupra dezvoltării socio-economice a României din ultimii 17 ani, a factorilor care au generat sau, dimpotrivă, au împiedicat dezvoltarea unei urbe, dar și principalele constatări și propuneri referitoare la Municipiul Bacău.

Lucrarea arată, printre altele, că cele mai dinamice orașe au atras forță de muncă de la o distanță considerabilă, iar localitățile cu populație mai mobilă au avut tendința de a se dezvolta mai mult decât localitățile cu populație mai puțin mobilă. În esență, evoluția se propagă de la orașele cele mai dinamice către zonele limitrofe, aceasta reprezentând o dinamică de bază a procesului de dezvoltare. Fără orașe puternic dezvoltate, o țară nu poate avea regiuni puternic dezvoltate și nici o economie națională robustă. Zonele urbane funcționale ale reședințelor de județ generează între 69% și 89% din cifra de afaceri a companiilor din regiunile respective și înregistrează un scor mediu al indicelui dezvoltării umane locale care este cu 10% – 24% peste media regională.

Evenimentul va fi moderat de Marius Cristea, expert la Banca Mondială și unul dintre autorii studiului, și se va desfășura în incinta Universității „George Bacovia”, din strada Pictor Theodor Aman 96, etaj 3, Bacău, în sala sediului Federației Tinerilor din Bacău și al proiectului „Bacău, Capitala Tineretului din România!”. La întâlnire sunt așteptați să participe reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale din județul Bacău.

Studiul „Orașe Magnet – Migrație și navetism în România” poate fi consultat la acest link.

Confirmări și relatii suplimentare la tel.: 0747 47 68 36

E-mail: marian.damoc@rymd.ro

Marian Dămoc – Președinte Romanian Youth Movement for Democracy