Miercuri, 12 august 2015, a avut loc lansarea proiectului “STRONG – ONG-uri puternice pentru Bacău”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 -2014, în cadrul Fondului ONG în România.

La eveniment au luat parte peste 20 de  reprezentanți ai sectorului non-guvernamental din județ, ai mass-mediei și persoane interesate de promovarea conceptului de voluntariat în comunitatea băcăuană.

Platforma www.beestrong.ro, mijloc de comunicare între organizații și voluntari

11891236_916467605079345_634576654120885354_nDupă cum afirmă managerul de proiect, Teodora Dămoc, proiectul își propune să vină în sprijinul organizațiilor și voluntarilor de a fi la curent cu proiectele și activitățile care se desfășoară pe întreg județul. „STRONG” își propune că pe durata a 7 luni să contribuie la dezvoltarea capacității organizațiilor non-guvernametale din județul Bacău de a gestiona eficient relația cu voluntarii, publicul țintă și presa şi pe promovarea conceptului de voluntariat în rândul băcăuanilor.

„STRONG a pornit de la nevoia asociației noastre de a fi mai vizibilă la nivel local, de a avea o strategie eficientă în ceea ce privește retenția voluntarilor și de a dezvolta parteneriate viabile cu celelalte organizații de la nivel județean. Toate aceste nevoi, în cadrul proiectului, au fost transformate în activități menite să dezvolte sectorul non-guvernamental din Bacău. Astfel am dezvoltat platforma www.beestrong.ro care își propune să fie liantul de legătură dintre ong-urile care își caută voluntari, și persoanele interesate să activeze în sectorul non-guvernamental. Pe lângă crearea acestui instrument de promovare în mediul online oferit ong-urilor băcăuane, reprezentanți lor vor fi implicați în sesiune de formare privind tehnici de comunicare, dezvoltarea de parteneriate și managementul voluntarilor”, a precizat Teodora Dămoc.

www.beestrong.ro, o inițiativă pilot la nivel național

Dezvoltată împreună de către membrii RYMD, platforma www.bestrong.ro este practic un prototip, în România, la nivel local sau județean, nemaiexistând o asemenea inițiativă. Asemenea platforme de căutare a organizațiilor au mai fost dezvoltate la nivel național, însă niciuna la nivel local.

Un proiect care vrea să arate „Puterea ONG”

11889613_916468405079265_1247271283222115895_nPreședintele RYMD, Marian Dămoc, afirmă că, deși proiectul a pornit de la o nevoie a propriei organizații, acesta este util oricărui ong băcăuan care dorește să își promoveze mai bine activitățile și rezultatele și pentru a ajunge mai ușor la publicul țintă. În plus, proiectul are rolul de a conștientiza opinia publică băcăuană cu privire la impactul pe care îl au aceste organizații asupra comunității, atât din punct de vedere financiar, cât mai ales acela al formării resurselor umane valoroase. “Prin studiul Puterea ONG în Bacău vom evidenția impactul pe care îl avem noi, organizațiile non-guvernamentale din județ, din punctul de vedere economic asupra comunității locale: creăm locuri de muncă, dezvoltăm resurse umane, pregătim tineri valoroși pentru viitor. Sectorul non-guvernamental contează, iar adeseori serviciile oferite de ONG-uri vin să suplinească lipsurile existente în cele oferite de către stat. Prin acest studiu, vrem și să atragem atenția autorităților locale asupra importanței sectorului non-guvernamental în sprijinul căruia ar trebui să vină.”, a adăugat Marian Dămoc, președintele RYMD.