Single Blog Title

This is a single blog caption

Vizita de evaluare Democracy Builders

Participarea tinerilor la viata publica, rețeaua de ong-uri „Democracy Hub” și transfer de bune practici – subiecte discutate în cadrul vizitei de evaluare din cadrul proiectului „Democracy Builders”

In perioada 13 – 16 octombrie 2014, reprezentanții asociațiilor Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) si Un Zambet Bacau, insotiti de doi participanți la seminarul “Democracy Builders”, au participat la vizita de evaluare si diseminare a rezultatelor in Letterkenny, Regiunea Donegal, Irlanda.

In cadrul evenimentelor ce s-au desfasurat pe parcursul a doua zile a fost organizata o masa rotunda in care au fost prezentate materialele rezultate in urma seminarului din luna iulie in Bacau si anume Ghidul „Participatory Democracy Tools & Skills” si Cercetarea Youth Participation in Bacau (Romania) and Donegal (Irlanda).Similaritities and differences between youth participation, dar si a impactului pe care activitatile din cadrul proiectului le-au avut asupra participantilor. Din audienta au facut parte primarul regiunii Donegal, John Campbel, si al orasului Letterkeney, Michael McBride, care au aflat mai multe despre experienta participantilor romani si irlandezi si competentele dobandite in domeniul participarii civice. Prezenta reprezentantilor autoritatilor locale la intalnire a starnit si o dezbatere cu privire la situatia romanilor din regiunea Donegal si a masurilor pentru combaterea stereotipurilor cu care acestia se confrunta.

In cadrul vizitei, cele patru organizatii partenere au stabilit misiunea si viziunea Participatory Democracy Hub, reteaua de ong-uri de tineret de la nivel european care isi propune sa faciliteze contactul dintre asociatiile europene din domeniul democratiei si sa duca la dezvoltarea de noi proiecte pe tema implicarii civice si a transferului de know-how intre acestea.

Vizita a fost un bun prilej si pentru transferul de know-how in domeniul lucratorilor de tineret din partea organizatiei gazda, Donegal Youth Council catre promotorii romani. Acestia au discutat despre importanta lucratorului de tineret in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor, despre evolutia acestei profesii in Irlanda si in Romania, dar si despre suportul pe care statul irlandez il ofera institutiilor de tineret prin elaborarea de programe in parteneriat cu acestea pe teme precum cele de sanatatea mentala, educatie rutiera, reducerea abandonului scolar etc.

 Democracy Builders este un proiect implementat in perioada 1.02.2014 -31.10.2014 de catre Asociatia „Romanian Youth Movement for Democracy” (RYMD) in parteneriat cu Asociatia Un Zambet din Bacau, Donegal Youth Council si Letterkenny Youth Information Center, Irlanda. Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.3. Proiecte pentru Democratie Participativa.

Pentru informatii suplimentare:

Marian Damoc – Manager de proiect

Nr. de telefon: 0724 886 065,

Email: mariandamoc@rymd.ro

 

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept