Romanian Youth Movement for Democracy este o asociatie non-profit care depinde de sprijinul celor care apreciaza rolul nostru in dezvoltarea spiritului civic si promovarea valorilor democratice in randul tinerilor romani.

Dumneavoastra aveti la dispozitie o serie de mijloace prin care puteti sustine financiar activitatea noastra, dupa cum urmeaza:

Puteti directiona 2% din impozitul pe venit prin completarea formularului 230

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.). Prin aplicarea acestei prevederi practic decideti modul in care o parte din impozitul platit este cheltuita.

Daca doriti sa sustineti activitatile noastre de promovare a valorilor democratice descarcati formularul 230, completati-l cu datele dumneavoastra si transmiteti-l administrației finanțelor publice de care aparțineți.

Data limită pentru depunerea declarației este 25 mai 2014.

Daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor etc) descarcati de aici declaratia 200 si completati citind cu atentie instructiunile de la final. Suma corespunzatoare a 2% din impozit va fi calculata de catre organele fiscale. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri vor completa formularul 200 la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

Pentru companii - puteti redirectiona 20% din impozitul pe profit

Suma redirectionata nu poate fi mai mare de trei la mie din cifra de afaceri, iar platile trebuie facute pana la 31 decembrie 2014, pentru ca suma sa poata fi scazuta din impozitul pe profit aferent anului fiscal.

Procedura: Modalitatea de redirectionare este foarte simpla. Compania dvs. isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie un contract de sponsorizare cu ong-ul nostru, iar cheltuielile sunt deductibile.

Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei. Sponsorizarea este total deductibila din impozit, daca se incadreaza in limitele impuse de codul fiscal (sa nu fie mai mare 3 la mie din CA, si de 20% din impozit). In Codul fiscal cu Norme metodologice de aplicare puteti vizualiza un exemplu de calcul (Art. 21, al. 4, lit. p, pe http://www.codfiscal.ro/#n21al4p ).

Donatii directe

Puteti face donatii directe in unul din conturile Asociatiei:

RO96 BTRL 0040 1205 2061 08XX

RO36 BTRL EURC RT00 2061 0803


Date de completare a declaratiilor:

Denumire entitate non-profit: Asociatia Romanian Youth Movement for Democracy
Cod de identificare fiscal: 27813471
Cont bancar (IBAN): RO96 BTRL 0040 1205 2061 08XX