Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, apolitica, independenta, cu sediul in orasul Bacau.

RYMD este rezultatul implicarii unor studenti si tineri care au deja o cariera in diferite domenii, dar care impartasesc aceeasi dorinta: de a schimba comunitatile in care traiesc printr-o implicare sociala activa si promovand valorile democratiei.

Romanian Youth Movement for Democracy este o asociatie dedicata tinerilor, valorilor democratice si participarii active la viata comunitatii.

Misiunea noastra este de a trezi constiintele celor carora viitorul le apartine. Noi credem ca astazi, mai mult ca oricand, avem nevoie sa ne implicam activ in societate, sa punem intrebari, sa cautam raspunsuri si, in cele din urma, sa gasim solutiile la problemele comunitatii noastre.


RYMD crede in democratie insa democratia nu poate functiona fara implicare, de aceea, obiectivele noastre pe termen lung sunt:

  • Identificarea mijloacelor prin care tinerii isi pot face vocea auzita
  • Responsabilizarea autoritatilor locale si centrale asupra comunicarii cu publicului
  • Folosirea mijloacelor de educatie non-formala pentru ca tinerii sa isi insuseasca instrumentele democratiei participative
  • Promovarea culturii politice in randul tinerilor
  • Incurajarea dezbaterilor cu privire la problemele comunitatii si societatii
  • Realizarea de retele ale asociatiilor non-guvernmentale din Romania, Europa si intreaga lume, ce activeaza in domeniul tineretului si participarii
  • Promovarea valorilor democratice, tolerantei,  solidaritatii si voluntariatului pentru comunitate

Participarea civica, dar mai ales participarea politica in randul tinerilor, nu este pe lista de prioritati a guvernului, indiferent de culoarea sa politica. De aceea, noi consideram ca este de datoria organizatiilor de tineret sa isi asume rolul de a stimula implicarea in societate, exprimarea dreptului la vot, asigurarea unui dialog intre tineri si decidentii politici si autoritatile locale si centrale.

RYMD isi asuma astfel rolul de a crea retele de asociatii non-guvernamentale, voluntari si tineri implicati in societate pentru a raspandi mesajul participarii civice si politice si pentru a contribui la construirea democratiei participative in Romania.

 Credem in educarea, pregatirea si formarea continua a tinerilor pentru a deveni cetateni activi si informati in societate.

Echipa RYMD

Marian Damoc
Director Executiv

Presedinte-fondator al RYMD, este specializat in stiinte politice si guvernare. Detine o experienta de trei ani in sectorul non-guvernamental, coordonand mai multe proiecte nationale si internationale.

Teodora Dămoc
Manager Dezvoltare Organizationala

Vicepresedinte si unul dintre membrii fondatori ai RYMD, este specializata in domeniul stiintelor politce si al relatiilor internationale. Detine o experienta de 3 ani in domeniul relatiilor publice si comunicare.

Daniel Dobos
Specialist Markenting Online

Face parte din echipa RYMD din anul 2014. Este absolvent al masterului „Marketing si Comunicare in Afaceri”, iar din anul 2008 dezvolta platforme si promoveaza diferite campanii in mediul online.

Maria Curecheru
Specialist Relatii Publice

Cel mai nou membru al echipei aduce o experienţă notabilă în domeniul managementului şi al vânzărilor. Pasionată de domeniul ştiinţelor politice, militează pentru implicarea civică şi conturarea pozitivă a dezvoltării tinerilor.

Eva Dumitrescu
Expert Grafică

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept