Single Blog Title

This is a single blog caption

RYMD a lansat un Ghid de învățare non-formală în domeniul educației media

Asociația Romanian Youth Movement for Democracy a lansat Ghidul de învățare non-formală în domeniul educației media pentru lucrători de tineret, traineri, profesori și voluntari.
Materialul este rezultatul proiectului „Get it right”, implementat în perioada septembrie 2018 – decembrie 2020 de către organizații Romanian Yout Movement for Democracy, Donegal Youth Service (Irlanda) și Inter Alia (Grecia).

Principalele obiective ale acestui proiect finanțat prin programul Erasmus +, Acțiunea Cheie 2 au fost dezvoltarea abilităților și competențelor lucrătorilor de tineret în domeniul educației media, dezvoltarea de abilități noi, precum gândirea critică, modul de interpretare/analiză a unui articol, modul de utilizare a platformelor sociale într-un mod responsabil de către tineri și sensibilizarea cetățenilor din țările partenere cu privire la importanța educației media.
În acest sens, în proiect s-au implicat sute de formatori, lucrători de tineret și tineri care au participat la dezvoltarea metodelor descrise mai jos. Cu o durată de 28 de luni, de la 1 septembrie 2018 până la 31 decembrie 2020, trecând prin provocările pandemiei globale COVID-19, proiectul a implicat participanți din România, Grecia și Irlanda și a fost structurat pornind de la identificarea nevoilor beneficiarilor, până la dezvoltarea, testarea și promovarea rezultatului final. În prima parte a proiectului, cele trei organizații partenere au realizat o cercetare de teren pentru a afla practicile în materie de educație media, comportamentul online al tinerilor și principalele riscuri la care se expun atunci când utilizează internetul. În a doua parte, cursul a fost dezvoltat în conformitate cu rezultatele cercetării, această fază mergând cot la cot cu testarea metodelor educaționale dezvoltate. 18 formatori, lucrători de tineret și lideri de tineret (6 din fiecare țară participantă) s-au format în educație media, învățând să folosească cursul dezvoltat. Fiecare dintre ei a susținut laboratoare experimentale pentru a-l testa și revizui.
Ghidul de învățare oferă o selecție de 30 de metode non-formale care pun accent pe educația media în rândul tinerilor. Descrierile metodelor furnizează obiectivele, durata, dimensiunea recomandată a grupului, materialele necesare, pașii concreți ai metodelor, întrebări ajutătoare pentru reflecție, rezultatele învățării și resurse suplimentare.
Sperăm că prezentul ghid de învățare îi va ajuta pe formatori, lucrători de tineret, profesori și oricare altă persoană interesată de lucrul cu tinerii sau organizațiile care lucrează în domeniul educației media, astfel încât să putem contribui la îmbunătățirea gândirii critice a generațiilor viitoare.
Ghidul de învățare non-formală dezvoltat în proiectul Get It Right nu ar fi fost posibil fără contribuția tuturor organizațiilor partenere: Romanian Youth Movement for Democracy, Donegal Youth Service și Inter Alia. Vă mulțumim pentru angajament, entuziasm și implementarea și testarea modulelor în comunitățile locale.

Descarcă ghidul aici.


Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare care poate fi făcută a informațiilor conținute în aceasta.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept