Publicații

Publicații

Ghid de învățare non-formală în domeniul educației media (2020)

Ghidul de învățare non-formală în domeniul educației media pentru lucrători de tineret, traineri, profesori și voluntari este rezultatul proiectului „Get it right”, implementat în perioada septembrie 2018 – decembrie 2020 de către organizații Romanian Yout Movement for Democracy, Donegal Youth Service (Irlanda) și Inter Alia (Grecia).

Descarcă Ghidul de învățare non-formală în domeniul educației media pentru lucrători de tineret, traineri, profesori și voluntari

Catalogul ONG-urilor din Județul Bacău (2016)

Materialul de față reprezintă un instrument de promovare a activității organizațiilor băcăuane în rândul voluntarilor actuali și potențiali și în general, în rândul comunității băcăuane. În realizarea acestuia am contactat un număr de peste 50 de organizații cărora le-am solicitat informații legate de obiectivele și acțiunile întreprinse și transmiterea unor imagini reprezentative pentru realizările lor. În total, am primit răspunsuri de la 20 de organizații ce se regăsesc și în prezentul catalog.

Descarcă Catalogul ONG-urilor din Județul Bacău

Raport de Cercetare Puterea ONG în Bacău (2016)

În ultimii ani, sectorul nonguvernamental de la nivelul județului Bacău a cunoscut o creștere considerabilă atât în ceea ce privește numărul de organizații active și vizibile în comunitate, cât și a numărului de activități, proiecte derulate și a numărului de beneficiari. Cu toate că nu este dificil să constatăm această evoluție cu ochiul liber, datele care să demonstreze capacitatea sectorului nonguvernamental de a aduce valoare adăugată comunității locale lipsesc, astfel că cercetarea de față își propune să identifice dacă și cât contează aceste organizații la nivel local și să transmită aceste informații mai departe, spre toți actorii locali pentru care aceste informații pot fi de interes.

Descarcă Raportul de Cercetare Puterea ONG în Bacău

Raportul de Activitate al Aleșilor Băcăuani 2015 ( 2016)

Perioada de desfășurare a monitorizării activității consilierilor locali și județeni și a parlamentarilor băcăuani este cuprinsă între lunile ianuarie și decembrie 2015. Raportul este construit în trei părți separate: pentru aleșii din Consiliul Local, Consiliul Județean și reprezentanții județului Bacău în Parlamentul României. Fiecare dintre acestea este concepută astfel încât să redea imaginea activității fiecărei instituții, atât în ansamblu, cât și individual, pentru fiecare ales în parte.

Descarcă Raportul Aleșilor Băcăuani pe Anul 2015

Raportul de activitate al aleșilor băcăuani 2012-2014 (2014)

Acest raport a plecat de la atât de evidenta nevoie a cetățenilor de a fi informați cu privire la activitatea concretă a reprezentanților politici desemnați să ia decizii în numele lor. Astfel, raportul de monitorizare își propune să facă cunoscute, în rândul cetățenilor municipiului și județului Bacău, activitatea și rezultatele reprezentanților politici din Consiliul Local, Consiliul Județean și Parlament așa cum este ea percepută de către societatea civilă locală.

Descarcă Raportul de Activitate al Aleșilor Băcăuani din perioada 2012 – 2014

Tools&Skills for Participatory Democracy (2014)

Ghidul, dezvoltat în cadrul proiectului internațional Democracy Builders, implementat de RYMD în parteneriat cu Donegal Youth Council din Letterkenny, Irlanda, propune tinerilor o serie de instrumente prin care își pot măsura participării și posibile metode de învățare și experiemtare a formelor de activism civic.

Descarcă Ghidul Tools&Skills for Participatory Democracy

Youth participation in Bacau (Romania) and Donegal (Ireland) (2014)

Cercetarea reprezintă unul dintre rezultatele proiectului “Democracy Builders”, implementat de organizația Romanian Youth Movement for Democracy, în parteneriat cu Asociația Un Zâmbet Bacău, Donegal Youth Council și Letterkenny Youth Information Center din Irlanda. Cercetarea și-a propus să arate care este percepția tinerilor asupra participării democratice și de a extrage o serie de concluzii ce vor ajuta pe viitor alte organizații și instituții pentru a proiecta programe adaptate nevoilor tinerilor.

Descarcă Cercetarea Youth participation in Bacau (Romania) and Donegal (Ireland)

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept