Single Blog Title

This is a single blog caption

Proiectul „strONG” aduce din nou ONG-urile băcăuane împreună

dezvoltare -parteneriate Sectorul nonguvernamental din Bacău are un mare potențial datorită oamenilor care cred și muncesc pentru viziunile lor. Cu toate acestea, majoritatea ONG-urilor din județ au propriile direcții și răspund nevoilor din comunitate, în mod individual.

ONG-iștii nu au avut o facultate în spate care să le ofere cunoștințe despre sectorul nonguvernamental și să-i ghideze în luarea celor mai bune decizii în această sferă, motiv pentru care și-au dezvoltat modele de bune practici, experimentând. Astfel, atât lipsa unor cunoștințe în anumite etape ale activităților pe care le derulează, cât și lipsa de cooperare cu alte asociații, au făcut ca unele proiectele implementate să nu fie foarte vizibile la nivelul comunității.

Pentru a stimula  cooperarea între ONG-urile băcăuane, și implicit dezvoltarea de proiecte intersectoriale, Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD), în perioada 5-6 martie, a organizat workshop-ul „Dezvoltare de Parteneriate”. Astfel, 20 de reprezentanți de la 14 ONG-uri, alături de trainerul Andreea Iosub, din partea ADDO Consult Group, au aflat mai multe informații despre surse de finanțare ce pot fi accesate, metode și tehnici de asigurare a co-finanțării, importanța previziunii unui buget precum și despre rolul dezvoltării de parteneriate cu alte ONG-uri.

„Au fost două zile intense în care m-am bucurat să văd cum creşte sectorul ONG din Bacău. Avem oameni activi, cu idei mari şi dorinţă de muncă. Trainingul le-a oferit posibilitatea să pună bazele unor parteneriate durabile, să se gândească serios la dezvoltarea strategică a organizaţiilor în care activează şi să iniţieze proiecte. După aceste zile, mie îmi este clar – organizaţiile cresc prin parteneriate şi proiecte, iar odata cu ele, creşte şi comunitatea noastră.” afirmă Andreea Iosub, trainer din partea Asociației Addo Consult Group.

ong-bacau-workshopPrin intermediul acestei sesiuni de formare, participanții au avut posibilitatea să afle mai multe informații despre activitățile fiecărei asociații și să gândească proiecte împreună, pentru a fructifica astfel cunoștințele acumulate. Echipele proaspăt formate au dezvoltat proiecte care să răspundă nevoilor unor persoane cu dizabilități, tinerilor proaspeți absolvenți, unui grup de studenți basarabeni precum și unor grupuri de elevi de la diverse școli.

 “Un training interesant, interactiv care a permis participanților să își exploreze resursele în vederea stabilirii de parteneriate durabile. A permis fiecăruia să găsească un răspuns adecvat nevoilor proprii al asociației de proveniență. Vă mulțumesc pentru oportunitate, pentru că aveți încredere în mediul ONG băcăuan și vă doresc spor la treabă.”, afirmă Lavinia Porubiu, coordonator de proiecte la Centrul Daniel.

Workshopul „Dezvoltare de parteneriate” este organizat sub egida proiectului „strONG”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept