Single Blog Title

This is a single blog caption

Proiectul “Democracy Builders” a ajuns la final

Asociatia „Romanian Youth Movement for Democracy” (RYMD), in parteneriat cu Asociatia Un Zambet din Bacau, Consiliul Tineretului din Donegal si Centrul de Informare pentru Tineret din Letterkenny, Irlanda, a implementat in perioada 1.02.2014 – 31.10.2014, proiectul “Democracy Builders”, finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.3. Proiecte pentru Democratie Participativa.

Ce anume a insemnat “Democracy Builders”?

Seminarul international “Democracy Builders” prin intermediul caruia 24 de participanti cu varste intre 16 si 24 de ani din Romania si Irlanda au invatat concepte si metode ce tin de activism civic, participare democratica, e-democracy, voluntariat, initiativa cetateneasca si au experimentat metode non-formale precum teatru forum, photovoice, sau cafeneaua publica. „In aceasta saptamana, am invatat multe despre activism, metode de participare a tinerilor la viata publica si despre democratie. A fost o experienta uimitoare, iar pe oamenii pe care i-am intalnit nu ii voi uita niciodata. Am descoperit ca sunt capabila sa lupt pentru a-mi sustine punctul meu de vedere. A fost de cea mai frumoasa experienta de pana acum si imi doresc sa particip pe viitor si la alte seminarii asemanatoare”, a afirmat Amanda, participanta in varsta de 17 ani din Donegal, Irlanda.

Dezvoltarea Ghidului „Participatory Democracy Tools & Skills” si Cercetarea Youth Participation in Bacau (Romania) and Donegal (Irlanda).Similaritities and differences between youth participation, doua materiale care vin in ajutorul  tinerilor care doresc sa-si faca vocea auzita in fata autoritatilor si  ong-urilor de tineret din Romania, Irlanda si de la nivel european care urmaresc sa atraga atentia asupra nevoilor grupului lor tinta prin metode inovative, formale si non-formale.

Vizita de evaluare din Letterkeney, Irlanda in urma caruia a rezultat reteaua de ong-uri de tineret „Participatory Democracy Hub”  activeaza ca un mediu propice dezvoltarii de noi proiecte pe tema democratiei participative si al transferului de know-how intre acestea.

Prin aceasta cale dorim sa le multumim prietenilor “Democracy Builders” din presa bacauana si nationala: Ionut Avram de la Ferma Politica, Dan Gabriel Bitire de la  Danbitire.ro, Silvia Patrascanu de la Desteptarea, Alexandra Ariton  de la Calea Europeana, Florin Ghinda de la Romania Pozitiva si Gabriela Brassat de la Centrul de Resurse Re-start pentru sprijinul acordat in promovarea activitatilor din cadrul proiectului.

Informatii suplimetare privind proiectul „Democracy Builders” si activitatea Asociatiei Romanian Youth Movement for Democracy puteti sa-l contactati pe Marian Damoc, manager de proiect la numarul de telefon 0724886065 sau la adresa de email:mariandamoc@rymd.ro.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept