Single Blog Title

This is a single blog caption

Proiectul “Cetățeni Activi pentru Bacău”, premiat la Gala Societății Civile 2016

galerie-foto-gala-societatii-civileProiectul “Cetățeni Activi pentru Bacău”, implementat de Asociația Romanian Youth Movement for Democracy în ultimii doi ani de zile, a fost premiat cu locul trei la Gala Societății Civile, la categoria „Comportament civic și participare publică”.

Gala Societății Civile, cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România, au fost acordate luni, 6 iunie, pe scena Teatrului Național București. Anul acesta au fost înscrise în cadrul competiției 203 proiecte și programe implementate în anii anteriori de către 127 de ONG-uri, grupuri de inițiativă și persoane fizice.

La categoria „Comportament civic și participare publică” au fost admise în procesul de jurizare un număr de 11 proiecte desfășurate în întreaga țară, a căror activitate și rezultate au fost analizate de membrii juriului compus din Laura Ștefan, coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum, Radu Magdin, CEO – Smartlink Communications, Analist și consultant politic transnațional și Vlad Petri, realizator de filme documentare și fotograf.

Dintre acestea, trei inițiative au fost premiate:

  • Premiul I – Asociația OvidiuRO, pentru proiectul “Legea fiecare copil la grădiniță”. Acest proiect a primit și Marele Premiu al Galei Societății Civile 2016;
  • Premiul II – Societatea Studenților Mediciniști Iași, pentru proiectul “DPC – Donează păr copilașilor”;
  • Premiul III – Asociația Romanian Youth Movement for Democracy, pentru proiectul “Cetățeni Activi pentru Bacău”.

“Faptul că juriul categoriei la care proiectul nostru a fost premiat a considerat demersurile noastre demne de a fi promovate în acest fel ne demonstrează că munca și determinarea nu rămân fără recunoștință și ne dă curaj să continuăm aceste demersuri și mai departe. Vom continua activitățile de monitorizare a aleșilor locali și de implicare a cetățenilor acolo unde se iau deciziile politice, dorind totodată și să ne extindem aria de activitate în mai multe localități din județul Bacău. Acum însă, provocarea este să identificăm resursele financiare și umane care să ne ajute la continuarea și dezvoltarea spiritului civic al băcăuanilor”, a declarat Marian Dămoc, managerul proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău și președintele RYMD.

RYMD nu a fost singura asociație din Bacău premiată la Gală, Fundația de Sprijin Comunitar Bacău primind, de asemenea, locul trei la categoria Proiecte si campanii de Voluntariat. Pentru RYMD și “Cetățeni Activi pentru Bacău” este a doua distincție obținută după premiul Administrația la lumina zilei, obținut la Gala Premiilor Participării Publice, ce a avut loc în luna martie a acestui an.

Lista tuturor câștigătorilor din cadrul Galei de anul acesta este disponibilă la acest link.

RYMD-BacauDespre Cetățeni Activi pentru Bacău

“Cetățeni Activi pentru Bacău” este un proiect desfășurat în perioada mai 2014 – februarie 2016, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, ce își propune să prezinte în mod obiectiv activitățile desfășurate de fiecare dintre consilierii locali, județeni și parlamentarii de Bacău și măsura în care acestea reflectă nevoile alegătorilor băcăuani, prin intermediul platformei online bacaulactiv.ro. Pe lângă activitatea de monitorizare a activității aleșilor, în cadrul proiectului 40 de reprezentanți ai sectorului nonguvernamentale local a fost formați în domeniul advocacy-ului și au fost implementate numeroase campanii civice precum Map me Happy, Info Day Cetățeni Activi pentru Bacău sau masa rotundă Proiectele tinerilor pentru Bacău. Mai multe informații despre proiect găsiți pe pagina www.bacaulactiv.ro.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept