Gocce di Buona Politica

„Drops of Good Politics” a fost un seminar la care au participat 20 de tineri cu varste intre 18 si 35 de ani din Italia, Romania, Italia, Spania, Portugalia si Suedia. Proiectul a avut loc in Pizzo Calabro, Italia, fiind gazduit de organizatiile „In Tour” si „Io Resto in Calabria”.

Organizatorii au dorit sa confere evenimentului o dimensiune europeana, odata cu aniversarea a 20 de ani de la crearea Cetateniei Europene, introdusa prin Tratatul de la Maastricht, la 1 noiembrie 1993.

Scopul principal al proiectului a fost acela de a pune bazele unui cadru deschis initiativelor tinerilor din medii sociale, politice si culturale diferite, pentru facilitarea discutiilor pe tema implicarii civice, precum si formarea tinerilor pentru a fi capabili sa participe activ si responsabil in diferite domenii pentru a contribui la dezvoltarea comunitatilor din care provin.

Seminarul a fost conceput in jurul conceptului de democratie participativa, discutiile si activitatile evidentiind modul in care aceasta se poate realiza, cum pot fi formati cetatenii astfel incat sa contribuie la dezvoltarea societatii civile din propriile comunitati si analizarea exemplelor de bune practici din Uniunea Europeana.

Un aspect foarte important al proiectului a fost realizarea unor proiecte in echipe internationale mixte, unde participantii au pus in practica informatiile acumulate in timpul activitatilor.

Locul si perioada

Pizzo Calabro, Italia / 30 noiembrie – 5 decembrie 2012

Sursa de finantare

Programul Tineret in Actiune

Organizatii coordonatore

in Tour Calabria
Io Resto in Calabria

Parteneri

in Tour Calabria
Io Resto in Calabria
Romanian Youth Movement for Democracy

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept