În zilele noastre, abilitățile media sunt necesare pentru aproape toate aspectele vieții. Aptitudinile digitale sunt necesare, deoarece din ce în ce mai mulți oameni, cu precădere tineri, sunt creatori și consumatori de conținut media. Problema evidențiată este absența gândirii critice a cetățenilor, în special a tinerilor, ceea ce duce la acțiuni sociale și politice riscante. Prin urmare, obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta abilitățile tinerilor pentru a analiza abundența de informații la care sunt expuși zilnic. Ideea proiectului a pornit de la preocupările permanente ale RYMD în dezvoltarea abilităților tinerilor cu scopul de a deveni cetățeni activi.

Proiectul are următoarele obiective:

  • Dezvoltarea de noi abilități și competențe pentru 18 lucrători de tineret în domeniul educației media;
  • Dezvoltarea de noi abilități, cum ar fi gândirea critică, cum să interpretezi / analizezi un articol, cum să folosești social media într-un mod responsabil pentru 180 de tineri europeni în timpul implementării a 9 laboratoare experimentale din țările partenere;
  • Informarea unui număr de 5000 de oameni din tarile europene despre educația media. 

Proiectul Get it Right își propune să ajungă la un număr semnificativ de participanți:

– 18 formatori / lucrători de tineret din toate cele 3 țări participante: Irlanda, Grecia și România;

– 180 de participanți la laboratoarele experimentale;

– 60 profesori – participanți la evenimentele multiplicatoare;

– 5000 de persoane informate cu privire la concluziile cercetării, la ghidul dezvoltat și la alte informații utile privind educația media.

Rezultatul principal al proiectului este ghidul de instruire în educația media menit să vină în ajutor tinerilor sau a oricăror persoane care își doresc să realizeze atelire de învățare despre educația media. De asemenea, au fost dezvoltate materialele de sprijin pe parcursul implementării proiectului (cercetarea în domeniul educației media din țările participante, diverse materiale informative) care pot ajuta activitatea activiștilor, profesorilor, formatorilor care necesită îmbunătățirea ori dezvoltarea gândirii critice a tinerilor.

Locul si perioada

Bacau, Romania
Donegal, Irlanda
Atena, Grecia
Septembrie 2018 – August 2020

Sursa de finantare

Programul Erasmus +
Aciunea Cheie 2 – Parteneriate Strategie in Domendiul Tineretului

Organizatia coordonatoare

Romanian Youth Movement for Democracy

Parteneri

Donegal Youth Service, Irlanda
Inter Alia, Grecia

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept