Dreams Factory

„Dreams Factory” este un schimb de tineri desfasurat in perioada 5 – 12 mai 2014 in Vibo Valentia, Calabria, Italia, ce a reunit 30 de tineri din Italia, Suedia si Romania interesati de teme precum problema somajului de la nivelul european, relatia dintre antreprenoriat si creativitate sau mobilitatea pe piata europeana a locurilor de munca.

Participantii au putut afla mai multe despre antreprenoriatul in randul tinerilor si au putut vedea cum micile afaceri intreprinse din pasiune se pot transforma in branduri de succes, asemenea celor care duc faima regiunii din sudul Italiei in intreaga lume.

Tinerii au vizitat patru intreprinderi din domeniul prelucrarii pestelui, fabricarii inghetatei, a legumelor si a semintelor. Totodata, ei au aflat despre stereotipurile cu care se confrunta tinerii pe piata locurilor de munca in cele trei tari participante si au discutat cu reprezentantii unui sindicat din sudul Italiei despre situatia angajatilor din aceasta zona.

Proiectul a fost organizat de catre ASCUPS, Associazione Culturale Porto Salvo, si In Tour Calabria, iar parteneri au fost organizatiile Romanian Youth Movement for Democracy si Hulta Fritidsgård, din Suedia. Costurile de transport, cazare si masa au fost acoperite de catre Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.1 Schimburi de Tineri.

Revistele dezvoltate in cadrul schimbului de tineri „Dreams Factory” pot fi accesate aici: Dream Factory, Il Giornale di Dreams Factory si Voice of the youth.

Locul si perioada

Vibo Valentia, Italia / 5 – 12 mai 2014

Sursa de finantare

Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.1 Schimburi de Tineri

Organizatia coordonatore

Associazione Culturale Porto Salvo

Parteneri

In Tour Calabria, Italia
Romanian Youth Movement for Democracy
Hulta fritidsgård, Suedia

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept