Despre proiect

Chestionar privind participarea tinerilor

Parteneri

Formular inscriere

Rezultatele proiectului

„Democracy Builders”, un nou proiect marca RYMD

Asociatia „Romanian Youth Movement for Democracy” (RYMD), in parteneriat cu Asociatia Un Zambet din Bacau, Consiliul Tineretului din Donegal si Centrul de Informare pentru Tineret din Letterkenny, Irlanda, implementeaza, in perioada 1.02.2014 – 31.10.2014, proiectul “Democracy Builders”, finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.3. Proiecte pentru Democratie Participativa.

Activitatile proiectului vor avea loc in  Bacau, in perioada 16 – 24 iulie 2014,  si Donegal (Irlanda), in 26 – 29 august 2014.

Promotorii proiectului isi propun sa creasca gradul de informare al tinerilor din Bacau si Donegal cu privire la instrumentele democratiei participative prin testarea unui set de instrumente ale participarii publice.

Ce inseamna, de fapt, „Democracy Builders”:

 • O cercetare la nivel local/regional in randul tinerilor din Romania si Irlanda pentru a vedea modalitatea de raportare a acestora la instrumentele democratiei participative.
 • Democracy Bootcamp” un workshop de 8 zile in care 24 de participanti vor invata si experimenta concepte si metode ce tin de activism, e-democracy prin intermediul metodelor non-formale precum teatru forum, cafeaneua publica si photovoice.
 • Tools & Skills for Participatory Democracy” – un material suport atat pentru tinerii care doresc sa-si faca vocea auzita in fata autoritatilor cat si pentru alte ong-uri de tineret din Romania si Irlanda si de la nivel european care urmaresc sa atraga atentia asupra nevoilor grupului lor tinta prin metode inovative, formale si non-formale.
 • Participatory Democracy Hub”  o retea de ong-uri de tineret de la nivel mondial care va fi un mediu propice dezvoltarii de noi proiecte pe tema democratiei participative si al transferului de know-how intre acestea.

Persoana de contact:

Marian Damoc – Manager de proiect

Tel.:0724 886 065

Email:

http://www.rymd.ro/

Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta publicatie reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.

Locul si perioada

Bacau/Donegal (Irlanda) – 1 februarie – 31 octombrie 2014

Sursa de finantare

Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.3 Proiecte pentru Democratie Participativa

Organizatie coordonatore

Romanian Youth Movement for Democracy

Parteneri

Un Zambet Bacau, Donegal Youth Center, Letterkenny Youth Information Center


Calea Europeana
banner stiri externe
Calea Europeana
banner stiri externe

  Nume si prenume (obligatoriu)

  Varsta (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Localitate (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Studii (obligatoriu)

  Care este motivatia ta de a lua parte la acest seminar international? (maxim 10 randuri)

  Uploadeaza o fotografie prin care sa ilustrezi o problema a comunitatii din care provii. In casuta de mai jos te rugam sa scrii locul si data in care a fost realizata fotografia si descrie, in maxim 10 randuri, problema identificata si solutiile prin care crezi ca aceasta poate fi rezolvata.
  Incarca poza aici (maxim 3 MB): (obligatoriu)

  Tools and skills for participatory democracy

  Youth Participation Research

  Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

  Privacy Settings saved!
  Setări de confidențialitate

  Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

  Nu accept
  Accept