TACT – Tineri activi pentru Comunitate

 

TACT – Tineri Activi Pentru Comunitate

,,Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă’’

De ce tineri cu TACT? 

Nevoia proiectului vine din faptul că tinerii din România sunt în continuare printre cele mai puțin participative categorii de cetățeni la viața civică a comunității lor. 80% dintre tinerii români nu au participat niciodată la acțiuni de voluntariat sau mobilizare civică și 56% sunt total dezinteresați de politică la nivel local, arată un studiu al Fundației Friedrich Ebert. Pentru a schimba această stare, tinerii au nevoie de sprijin și formare pornind de la competențele de bază (soft), mergând la cele de gândire critică, educație media și însușirea instrumentelor cetățenești. Astfel, ei se pot implica și contribui la dezvoltarea comunității. 60% dintre tinerii din județul Bacău locuiesc în mediul rural, astfel că este important să ne adresăm cu prioritate acestora.

În viziunea noastră, tinerii activi înseamnă implicit o comunitate dezvoltată, tineri care-și cunosc drepturile și cer respectarea lor, care au dezvoltată gândirea critică și sunt capabili să discearnă ce e adevărat și ce e fals în spațiul virtual.

Scopul și obiectivele proiectului. Scopul proiectului îl constituie creșterea nivelului participării tinerilor din comunitățile rurale și din urbanul mic la viața civică și socială a comunității.
Propunerea vizează creșterea participării tinerilor prin dezvoltarea cunoștințelor necesare implicării și stimularea gândirii critice. Tinerii își vor dezvolta competențele civice, de educație media, vor afla drepturile și obligațiile lor în calitate de cetățeni și vor experimenta campanii de advocacy și interacțiunea cu autoritățile publice.

Pentru a atinge obiectivele proiectului, ne propunem să desfășurăm următoarele tipuri de activități dedicate tinerilor:

 • Sesiuni de formare în domeniul dezvoltării personale;
 • Sesiuni de formare pe tema educației media și dezvoltarea gândirii critice;
 • Traininguri pentru profesori și tineri pe tema cetățeniei active și dezvoltării comunitare;
 • Organizarea de campanii de comunicare și advocacy la nivel local;
 • Organizarea de consultări ale tinerilor cu reprezentanții autorilor locale din fiecare comunitate participantă.

Beneficiari proiectului TACT- Tineri Activi pentru Comunitate

 • 360 tineri cu vârste între 13 si 20 de ani din Zemeș, Sănduleni, Sascut și Moinești, județul BC, selectați pe baza motivației (formular de aplicație), participanți la sesiunile de formare în competențe soft, educație media și gândire critică. Ei vor coordona acțiunile de advocacy/campaniile din comunitate;
 • 16 profesori, ce participă atat la formarile livrate in scoala si la cele doua trainguri (pe baza interesului). Profesorii vor fi ulterior resursă pentru elevi și le vor acorda suportul în organizarea activitatilor comunitare.

Beneficiari indirecți :

  • 720 tineri, varsta 13-19 ani, care vor participa la sesiunile de diseminare pe care beneficiarii direcți le vor organiza în comunitate;
  • 320 membri ai comunităților participante la activitățile de advocacy/comunicare
  • 80 participanți la întâlnirile cu autoritățile;
  • 20 profesori care vor fi informați de către profesorii participanți despre metodele învățate;
  • 4 autorități locale.

Proiectul este derulat de Asociația Romanian Youth Movement for Democracy și beneficiază de o finanțare în valoare de 99.791,58 Euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechteinstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.’’

Locul si perioada

Bacau România

Aprilie 2020 – Decembrie 2022

Sursa de finantare

Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechteinstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021

Organizatia coordonatoare

Romanian Youth Movement for Democracy

Parteneri

Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinești, Liceul Tehnologic „J.M. Elias” Sascut, Școala Gimnazială Sănduleni și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Zemeș

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


 • _ga
 • _gid
 • _gat

Nu accept
Accept