ONG Bacău – Zoom In / Zoom Out

ONG Bacău – Zoom In / Zoom Out

,,Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă’’

Problema abordată de proiect pornește de la faptul că rezultatele și impactul activității ONG-urilor din județul Bacău ajung cu greu la publicul larg din cauza lipsei de mijloace de comunicare eficientă cu publicul, vizibilitatea scăzută a acțiunilor lor și lipsa competențelor de comunicare în rândul resurselor umane. Acest lucru duce la o imaginea publică și vizibilitate scăzută, precum și la o relație slab consolidată cu mediul de afaceri local, neconcretizată în sprijin financiar și material din partea acestuia.

Proiectul propune activități de creștere a vizibilității impactului ONG-urilor, precum realizarea unui picturi murale reprezentative pentru sectorul non-guvernamental din Bacau în consultare cu organizațiile neguvernamentale, realizarea unei campanii de storytelling pe tema impactului sectorului nonguvernamental în comunitatea locală și dezvoltarea unei platforme de prezentare a organizațiilor băcăuane.

Activitățile vizează minimum 50.000 de cetățeni din județul Bacău, 15 organizații nonguvernamentale și minim 5 companii private. Organizațiile vizate activează în domeniul social, educațional, de sănătate și tineret. Acestea deservesc comunitățile vulnerabile ale județului, beneficiarii acestora fiind copiii, tinerii și familiile cu venituri reduse, cei cu acces dificil la servicii de educație, sănătate și sociale de stat, a căror lipsă organizațiile încearcă să o suplinească. Organizațiile vor beneficia de un program de branding, întâlniri cu oameni din mediul privat, formare în domeniul comunicării, precum și de vizibilitate prin acțiunile online și offline. Proiectul vine în continuarea inițiativei TACT – Tineri Activi pentru Comunitate, implementat în perioada aprilie 2021 – februarie 2023 și aduce laolaltă expertiza a două organizații care au dezvoltat numeroase programe și materiale de promovare a mediului ONG din județul Bacău în ultimii 9 ani, precum studii, ghiduri, formări sau evenimente comunitare dedicate organizațiilor.

Proiectul ONG Bacău – Zoom In / Zoom Out este derulat de Asociația Romanian Youth Movement for Democracy în parteneriat cu Fundația Comunitară Bacău, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

 

Locul si perioada

Județul Bacău, România

Mai2023 – Aprilie 2024

Sursa de finanțare

Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechteinstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021

Organizația coordonatoare

Asociația Romanian Youth Movement for Democracy

Parteneri

Fundația Comunitară Bacău

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept