Get it Right

În zilele noastre, abilitățile media sunt importante pentru aproape toate aspectele vieții. Aptitudinile digitale sunt necesare, deoarece din ce în ce mai mulți oameni, cu precădere tineri, sunt creatori și consumatori de conținut media. Problema este, însă, că cei mai mulți oameni și, în special tineri, nu au gândire critică, iar asta duce la acțiuni sociale și politice riscante.

Prin proiectul Get it Right ne-am propus să dezvoltăm abilitățile tinerilor de a analiza abundența de informații la care sunt expuși zilnic. Ideea proiectului se aliniază la preocuparea noastră permanentă de a dezvolta abilitățile tinerilor și a-i încuraja să devină cetățeni activi.

Concret, ne-am propus următoarele obiective:

  • Dezvoltarea de noi abilități și competențe pentru 18 lucrători de tineret în domeniul educației media;
  • Dezvoltarea de noi abilități, cum ar fi gândirea critică, cum să interpretezi / analizezi un articol, cum să folosești social media într-un mod responsabil pentru 180 de tineri europeni în timpul implementării a 9 laboratoare experimentale din țările partenere;
  • Informarea unui număr de 5000 de oameni din tarile europene despre educația media.

Prin proiectul Get it Right ne-am dorit să ajungem la un număr semnificativ de participanți:

  • 18 formatori / lucrători de tineret din toate cele 3 țări participante: Irlanda, Grecia și România;
  • 180 de participanți la laboratoarele experimentale;
  • 60 profesori – participanți la evenimentele multiplicatoare;
  • 5000 de persoane informate cu privire la concluziile cercetării, la ghidul dezvoltat și la alte informații utile privind educația media.

În urma proiectului a rezultat ghidul de instruire în educația media menit să vină în ajutor tinerilor sau a oricăror persoane care își doresc să realizeze ateliere de învățare despre educația media. De asemenea, au fost dezvoltate materialele de sprijin pe parcursul implementării proiectului care pot ajuta activitatea activiștilor, profesorilor, formatorilor care necesită îmbunătățirea ori dezvoltarea gândirii critice a tinerilor.

Unde:
Bacău – România, Donegal – Irlanda, Atena – Grecia
Cand:
Septembrie 2018 – August 2020
Pentru cine:
– 18 formatori / lucrători de tineret din toate cele 3 țări participante: Irlanda, Grecia și România;
– 180 de participanți la laboratoarele experimentale;
– 60 profesori – participanți la evenimentele multiplicatoare;
Parteneri:
Donegal Youth Service, Irlanda, Inter Alia, Grecia
Finanțator:
Programul Erasmus +, Acțiunea Cheie 2 – Parteneriate Strategie in Domeniul Tineretului

Loremipsum loremipsum?

Lorem ipsum lorem ipsum loremipsum ipsum lorem ipsum loremipsum ipsum lorem ipsum loremipsum ipsum lorem ipsum loremipsum ipsum lorem ipsum loremipsum