Single Blog Title

This is a single blog caption

Fii observator la alegerile locale din județul Bacău din partea RYMD

observatori-alegeriAsociația Romanian Youth Movement for Democracy oferă în acest an posibilitatea persoanelor din județul Bacău să ia parte la procesul electoral și să semnaleze eventualele nereguli ce pot apărea. Cei care vor să se asigure de corectitudinea alegerilor și să observe tot procesul de votare, de la deschiderea secției, până la finalizarea numărării voturilor și transmiterea rezultatelor din secțiile de votare, pot deveni observatori la alegerile locale din 5 iunie 2016.

Observatorii pot asista la operaţiunile electorale în ziua votării, începând cu ora 6,00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de către membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării în secţia respectivă. Aceștia nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatării unei neregularităţi. Orice act de propagandă electorală este strict interzis.

Condiții pentru a putea fi observatori din partea RYMD:

  • Vârsta peste 18 ani;
  • Să nu ai drepturile electorale interzise;
  • Să nu fii membru al unui partid/formațiune politică;

Fiecare observator va depune o declarație pe propria răspundere care va certifica respectarea celor menționate mai sus.

Important! Activitatea nu este remunerată, însă, pentru cei interesați, putem oferi adeverință de practică.

Cum poți deveni observator

Completează formularul de mai jos și depune personal declarația pe propria răspundere (o poți descărca aici), alături de o copie a cărții de identitate la biroul nostru din strada Ion Ionescu de la Brad, nr. 24, Bacău, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 9:30 – 18. În săptămâna premergătoare alegerilor vom organiza un seminar de pregătire pentru toți observatorii din partea RYMD, iar pe durata prezenței tale în secția de votare îți vom oferi suportul de care vei avea nevoie în cazul întâmpinării unor probleme.

Data limită: 22 mai 2016

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la:

  • Numărul de telefon 0724 886 065;
  • Email: contact@rymd.ro;
  • Direct la biroul nostru din strada Ion Ionescu de la Brad, nr. 24, Bacău.

Persoană de contact: Marian Dămoc

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept