Single Blog Title

This is a single blog caption

EYE: Education-Youth- Employment- un parteneriat strategic menit să crească angajabilitatea tinerilor la nivel european

Asociația Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD), în parteneriat cu asociațiile EQUAL Ireland,  Donegal Youth Council, Letterkeney Institute of Tehnology (LYIT) din Irlanda, și TUCEP (Tiber Umbria Comett Education Programme) din Italia implementează, în perioada februarie  – octombrie 2015 proiectul EYE: Education-Youth- Employment.

RYMD - Irlanda

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea 2: Parteneriate Strategice: Cooperare pentru inovare și schimbul de bune practici. Acțiunea Parteneriate Strategice, Domeniul Tineret.

Obiectivul proiectului îl reprezintă crearea unei structuri  care să le permită tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani, aflați în riscul de a fi marginalizați, să contribuie la integrarea acestora în câmpul muncii sau în sistemul educațional.

Acest proiect-pilot reprezintă primă etapă din cadrul unui proiect mai amplu, ce va avea ca rezultat dezvoltarea unui program acreditat recunoscut la nivel european, creat de participanți  în parteneriat cu profesioniști  din domeniul educațional și al muncii.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de către 36 de tineri din Irlanda, Italia și România care au fost  identificați ca fiind în riscul de a părăsi sistemul educațional și de a fi marginalizați.

Profilul Grupului Tintă:

  • Tineri cu vârsta cuprinsă între ani 18- 25 ani;
  • Nu sunt încadrați în sistemul educațional sau sunt pe punctul de a părăsi școala;
  • Nu activează în domeniul muncii;
  • Au abandonat școală pentru a intra pe piața muncii.

Tinerii selectați vor fi implicați în trei sesiuni de group-coaching cu privire la motivele neparticipării la formele de pregătire profesională sau în domeniul muncii, precum și la identificarea de soluții pentru a preveni abandonul școlar și de a crește gradul de angajabilitate în rândul tinerilor.

Persoanele interesate să participe la aceste sesiuni de coaching sunt rugate să transmită un email la adresa:teodora.buga@rymd.ro până pe data de 15 mai 2015.

Persoana de contact: Tedora Buga, responsabil comunicare – 0744 278 238 / teodora.buga@rymd.ro

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept