Single Blog Title

This is a single blog caption

„Democracy Builders”, un nou proiect marca RYMD

Asociatia „Romanian Youth Movement for Democracy” (RYMD) in parteneriat cu Asociatia Un Zambet din Bacau, Consiliul Tineretului din Donegal si Centrul de Informare pentru Tineret din Letterkenny, Irlanda, anunta lansarea activitatilor din cadrul proiectului “Democracy Builders”, finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.3. Proiecte pentru Democratie Participativa.

“Democracy Builders” va fi implementat in perioada 1.02.2014 -31.10.2014  in  Bacau  si Donegal, Irlanda.

Promotorii proiectului isi propun sa creasca gradul de informare al tinerilor din Bacau si Donegal cu privire la instrumentele democratiei participative prin testarea unui set de instrumente ale participarii publice.

Ce inseamna, de fapt, „Democracy Builders”:

  • cercetare la nivel local/regional in randul tinerilor din Romania si Irlanda pentru a vedea modalitatea de raportare a acestora la instrumentele democratiei participative.
  • Democracy Bootcamp” un workshop de 8 zile in care 24 de participanti vor invata si experimenta concepte si metode ce tin de activism, e-democracy prin intermediul metodelor non-formale precum teatru forum, cafeaneua publica si photovoice.
  • Tools & Skills for Participatory Democracy” – un material suport atat pentru tinerii care doresc sa-si faca vocea auzita in fata autoritatilor cat si pentru alte ong-uri de tineret din Romania si Irlanda si de la nivel european care urmaresc sa atraga atentia asupra nevoilor grupului lor tinta prin metode inovative, formale si non-formale.
  • Participatory Democracy Hub”  o retea de ong-uri de tineret de la nivel mondial care va fi un mediu propice dezvoltarii de noi proiecte pe tema democratiei participative si al transferului de know-how intre acestea.

Activitatile vor avea loc in Bacau, perioada 23 – 31 iulie 2014, si Donegal, Irlanda, in perioada 26 – 29 august 2014.

Persoana de contact:

Marian Damoc – Manager de proiect

Tel.0724 886 065 

Email: mariandamoc@rymd.ro

              http://www.rymd.ro/

Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta publicatie reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.