Single Blog Title

This is a single blog caption

Cum facem din Bacău un județ pentru tineri?

Pe data de 12 iunie, reprezentanții a 13 ONG-uri băcăuane s-au întâlnit pentru a discuta despre nevoile tinerilor băcăuani și despre măsurile necesare pentru a îmbunătății condițiile acestora și a crea noi oportunități de dezvoltare pentru ei, în județul Bacău.

ONG-urile reprezentate la eveniment au fost: Happy Life, Consiliul Tinerilor Instituționalizați, Liga Studenților din cadrul Universității Vasile Alecsandri, Centrul European pentru Strategii Durabile, Centrul Europe Direct, Centrul Regional de Ecologie, SOS Satelor Copiilor, Asociația “Exista o Șansă”, Romanian Youth Movement for Democracy, Asociația „Favor”, Asociația „Be Great”, STEP – Surf The Earth și Federația Tinerilor Băcăuani.

Discuțiile din cadrul cafenelei publice au fost organizate pe trei teme principale:

  • “Bacău, județ sănătos”,
  • “Bacău, județ incluziv”
  • “Bacău, județ inovator”

În cadrul temei de discuție “Bacău, județ sănătos”, participanți au discutat despre cum trebuie crescută o generație sănătoasă, cu accent pe accesul tinerilor băcăuani la educație, cultură, sport și sistem medical, elemente ce stau la baza unei  comunități dezvoltate. De asemenea, s-au identificat principalele probleme ale  grupului țintă precum și măsurile concrete care trebuie să fie întreprinse pentru a îmbunătății situația tinerilor. Un loc important l-a avut și discuția cu privire la metode de îmbunătățire a legislației din domeniu.

“Bacău, județ incluziv” reprezintă tema în care a fost abordată situația  grupurilor dezavantajate  din județ și metode de îmbunătățire  a accesului tinerilor la diverse servici publice,  și dacă drepturile acestora sunt respectate.

Prin cea de a treia tema abordată, “Bacău, județ inovator”,  a fost analizat rolul organizațiilor în dezvoltarea spiritul antreprenorial al tinerilor și cum îi pot pregăti pe aceștia pentru piața muncii.

Ideile enunțate în cadrul evenimentului se vor regăsi în Planul de acțiune care va însoți prima Strategie de Tineret a Județului Bacău.

Cafeneaua publică “Experiența ONG-urilor contează pentru dezvoltarea tinerilor băcăuani” face parte din procesul de consultare a principalelor părți interesate cu privire la sectorul de tineret din județul Bacău, demers ce are ca obiectiv realizarea primei Strategii de Tineret a județului Bacău. Evenimentul a fost  organizat sub egida proiectului „Tineri Activi pentru Bacău”, finanțat prin programul Erasmus+, Acțiunea K3 – Dialog Structurat.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept