Single Blog Title

This is a single blog caption

Conferința de lansare a proiectului TACT – Tineri Activi pentru Comunitate

Vă invităm să participați la conferința de lansare a proiectului TACT – Tineri Activi pentru Comunitate, derulat de Asociația Romanian Youth Movement for Democracy, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechteinstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul vizează tinerii din localitățile Moinești, Sascut, Sănduleni și Zemeș, județul Bacău. La nivel local, proiectul este sprijinit de Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinești, Liceul Tehnologic „J.M. Elias” Sascut, Școala Gimnazială Sănduleni și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Zemeș. 

Evenimentul de lansare va avea loc online pe platforma Zoom, joi, 6 mai 2021, începând cu ora 10:00. Pentru a avea acces la conferință, utilizați următoarele date de logare:

De ce tineri cu TACT?

Nevoia proiectului vine din faptul că tinerii din România sunt în continuare printre cele mai puțin participative categorii de cetățeni la viața civică a comunității lor. 80% dintre tinerii români nu au participat niciodată la acțiuni de voluntariat sau mobilizare civică și 56% sunt total dezinteresați de politică la nivel local, arată un studiu al Fundației Friedrich Ebert. Pentru a schimba această stare, tinerii au nevoie de sprijin și formare pornind de la competențele de bază (soft), mergând la cele de gândire critică, educație media și însușirea instrumentelor cetățenești. Astfel, ei se pot implica și contribui la dezvoltarea comunității. 60% dintre tinerii din județul Bacău locuiesc în mediul rural, astfel că este important să ne adresăm cu prioritate acestora. 

În viziunea noastră, tinerii activi înseamnă implicit o comunitate dezvoltată, tineri care-și cunosc drepturile și cer respectarea lor, care au dezvoltată gândirea critică și sunt capabili să discearnă ce e adevărat și ce e fals în spațiul virtual.

Pentru a atinge obiectivele proiectului, ne propunem să desfășurăm următoarele tipuri de activități dedicate tinerilor:

  • Sesiuni de formare în domeniul dezvoltării personale;
  • Sesiuni de formare pe tema educației media și dezvoltarea gândirii critice;
  • Traininguri pentru profesori și tineri pe tema cetățeniei active și dezvoltării comunitare;
  • Organizarea de campanii de comunicare și advocacy la nivel local;
  • Organizarea de consultări ale tinerilor cu reprezentanții autorilor locale din fiecare comunitate participantă.

În cadrul conferinței de lansare vom detalia aceste activități și vom discuta despre beneficiile pe care comunitățile dvs. le vor avea în urma implementării proiectului. Pentru a confirma participarea vă rugam să trimiteți un email la adresa contact@rymd.ro, până la data de 5 mai 2021.

 

Confirmări și relatii suplimentare la tel.: 0721 675758

E-mail: claudiu@rymd.ro 

Claudiu Dămoc – Specialist comunicare Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD)

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEAandNorwayGrants

,,Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă’’.

Despre Romanian Youth Movement for Democracy

RYMD este o organizație înființată în anul 2010, ce activează cu precădere în județul Bacău. Viziunea noastră este de a schimba comunităţile în care trăim printr-o implicarea socială activă şi promovând valorile democraţiei în rândul tinerilor. Scopul nostru este de a consolida spiritul civic în rândul tinerilor români. Misiunea Asociaţiei o reprezintă conştientizarea tinerilor asupra importanţei lor în luarea deciziilor la nivel local şi central, precum şi implicarea directă a acestora în activităţile comunităţilor din care fac parte. Mai multe informații despre misiunea și viziunea găsiți vizitându-ne pe www.rymd.ro

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și cresterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând, în același timp, relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informatii despre Granturile SEE si Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

 

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept