Single Blog Title

This is a single blog caption

Cetățenii Activi invită băcăuanii să se informeze despre activitatea aleșilor locali și județeni

cetateni_activi-bacauJoi, 25 februarie 2016, între orele 14 – 17, băcăuanii sunt așteptați în Piața Tricolorului (în fața Casei de Cultură) la Info Day (ziua de informare) pentru a afla rezultatele proiectului “Cetățeni Activi pentru Bacău”, implementat de Asociația Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD), în parteneriat cu Asociația “Un Zâmbet”, în perioada iunie 2014 – februarie 2016.

Evenimentul marchează finalul proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău, urmând a fi prezentate materiale informative despre demersurile desfășurate, printre care rezultatele cursurilor de formare a cetățenilor băcăuani în utilizarea legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public și a legii 52/2003 privind transparența decizională, rezultatele sesiunilor de dezvoltare a proiectelor „Ideea ta pentru Bacău”, rezultatele monitorizării activității Consiliului Local și Județean Bacău și multe altele.

“Vrem ca prin acest eveniment de final al proiectului să împărtășim cu cetățenii băcăuani experiențele acumulate în urma tuturor demersurilor noastre. Credem că, în acești doi ani de zile, am reușit să aducem pe agenda publică subiecte importante precum transparența instituțiilor locale, ideile tinerilor pentru dezvoltarea județului și dreptul cetățenilor la informare cu privire la activitatea aleșilor. De asemenea, vrem să le furnizăm locuitorilor Bacăului informații cu privire la activitatea generală a consilierilor locali și județeni, având în vedere faptul că alegerile locale se apropie, iar informarea corectă asupra a ceea ce au făcut aleșii timp de patru ani constituie un drept fundamental”, afirmă Marian Dămoc, manager al proiectului și președintele Asociației Romanian Youth Movement for Democracy.

La eveniment sunt așteptați mai mulți beneficiari ai sesiunilor de formare organizate de Cetățenii Activi care vor discuta cu cei prezenți despre cum au folosit informațiile obținute prin activitățile proiectului.


Info Day ‘Cetățeni Activi pentru Bacău’ este organizată în cadrul proiectului ‘Cetățeni Activi pentru Bacău’, proiect finanțat prin granturile SEE 2009—2015, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept