Single Blog Title

This is a single blog caption

Call pentru participanti la Primul Forum Global pe tema politicilor de tineret

Termen limita: 27 august 2014 la 23:59

Deschis pentru: participanti cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, din toata lumea

Data si locul: 28-30 octombrie 2014, Baku, Azerbaijan

Scurta descriere a evenimentului:

Primul Forum Global privind politicile de tineret, este convocat de catre Biroul Reprezentantului Special al Secretarului General al Organizatiei Natiunilor Unite cu privire la tineret, UNDP, UNESCO si Consiliul Europei.

Forumul va avea loc la Baku, Azerbaidjan, in perioada 28-30 octombrie 2014  si va fi organizat cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului al Guvernului Republicii Azerbaidjan,  sub egida Presedintiei Azerbaidjanului a  Comitetului de Ministri ai Consiliului Europei.

Evenimentul este sustinut de youthpolicy.org, o organizatie care generează si consolidează cunostinte si informatii cu privire la politicile de tineret, acoperind intreg spectru al  ciclului unei politici, de la analiza si formularea pana la  implementare si evaluare.

Primul Forum Global pe tema politicilor de tineret va oferi sansa tinerilor din  statele membre ONU şi altor parti interesate  de acest subiect  sa se angajeze intr-un dialog care va avea ca si obiectiv dezvoltarea de propunerii privind eficientizarea politicilor de tineret de la nivel mondial. Grupul tinta al evenimentului il reprezinta 700 de participanti, reprezentanti ai guvernelor nationale, ai comunitatilor de tineri, ai societatii civile, ai mediului academic,ai donatorilor internationali dar si reprezentanti ai sectorului privat.

Un număr de 200 de lideri ai tinerilor din lumea intreaga vor fi selectati pentru a lua parte la acest forum, in urma acestui call deschis.

Conditii de eligibilitate:

 • Tineri activisti si membri ai miscarilor de tineret;
 • Reprezentanti/experti ai organizatiilor de tineret, ai societatii civile si ai retelelor de lucru din domeniul politicilor de tineret;
 • Experti din institutii de cercetare, universitati si think-tank-uri cu activitate in domeniul politicilor de tineret;
 • Experti in dezvoltare, membri ai organizatiilor, agentiilor si institutiilor din domeniul tineretului;
 • Experti din cadrul organizatiilor donatoare  pentru sprijinirea schimbari politicilor din domeniul tineretului;

Participantii trebuie sa:

 • Aiba varsta cuprinsa intre 18 – 35 de ani;
 • Sa detina cunostinte avansate de limba engleza;
 • Sa detina experienta in formularea, implementarea si monitorizarea politicilor de tineret la nivel regional, national sau global.

Participantilor selectati la The First Global Forum on Youth Policies le vor fi asigurate urmatoarele:

 • Bilete dus-intors de avion, tren si autocar catre Baku;
 • Cazarea si masa pe durata evenimentelor;
 • Fiecare participant va primi gratuit viza la sosirea pe aeroportul din Baku;

Toate cheltuielile sunt acoperite de Ministerul Tineretului si Sportului si UNDP Azerbaijan.

Cum aplici?

Termenul limita pentru transmiterea aplicatiilor este 27 August 2014, ora 23:59. Orice cerere primita dupa aceasta data nu va fi luata in considerare.

In procesul de selectie a participantilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii:

 1. Interes: Motivatia de a participa si a contribui substantial la Forum;
 2. Expunere: Solicitantul trebuie sa detina experienta de minim 2 ani in formularea, implementarea si cercetarea politicilor de tineret;
 3. Impactul: Solicitantul si organizatia din care face parte au capacitatea de a disemina rezultatele Forumul in comunitatea in care activeaza;
 4. Egalitatea de gen şi echilibrul geografic;

Tinerii care provin din grupuri marginalizate, precum si specialistii care lucreaza cu acestea (tineri cu dizabilitati,  tineri din comunitatile rurale/tineri fermieri,  tineri din zonele afectate de conflicte, grupuri marginalizate etnic si cultural, tineri care provin din medii sociale sau economice slab dezvoltate, emigranti si refugiati, tineri cu un nivel de educatie scazut, care nu urmeaza nicio forma de invatamant, someri) sunt incurajati sa aplice.

Toti candidatii vor fi anuntati pana la data de 15 septembrie 2014. Candidatii selectati sunt rugati sa confirme participarea lor pana pe 20 septembrie 2014.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteti gasi accesand urmatorul link : http://www.edu-active.com/conferences/2014/aug/07/first-global-forum-youth-policies-baku-azerbaijan.html

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


 • _ga
 • _gid
 • _gat

Nu accept
Accept