Single Blog Title

This is a single blog caption

Apel selecție participanți din Bacău la training-ul internațional Follow Through – Grecia, Iunie 2017

Asociația Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) selectează doi participanți pentru a participa la training-ul internațional din cadrul proiectului Follow Through, ce va avea loc în perioada 20 – 29 iunie, în Epirus, regiunea Arta, Grecia.

Follow Through, proiect implementat de organizația Inter Alia, din Grecia, în parteneriat cu RYMD și alte 14 organizații europene, își propune să implice tineri profesioniști, factori interesați de la nivel local și tineri. Proiectul este constituit din două evenimente principale: un training internațional și un eveniment local organizat de către cei doi participanți în Bacău, cu implicarea comunității locale.

Scopul general al proiectului este de a promova participarea democratică prin dezvoltarea comunităților locale și a inițiativelor civice.

La training-ul din Skoulikaria, Grecia, vor lua parte 34 de lucrători de tineret, traineri, manageri de proiect și lideri de tineret din 10 țări europene.


Unde: Grecia, Regiunea Arta, Epirus, municipalitatea Giorgios Karaiskakis, sat Skoulikaria

Când: 20 – 29 iunie (20 și 29 iunie sunt zilele de călătorie)

Costuri: Nu există taxă de participare! Cazarea, masa și costurile privind activitățile desfășurate sunt acoperite de către organizatori. Transportul se va deconta, în limita a 275 de euro.


Ideea proiectului

Proiectul a pornit de la interesul organizațiilor participante asupra viitorului participării la viața democratică din Europa și a rolului pe care tinerii îl pot avea în modelarea societății în care trăiesc. O altă observație care a dus la apariția proiectului este inconsecvența observată între reputația internațională a țărilor UE în ceea ce privește calitatea instituțiilor democratice (Indexul Democrației, 2016) și incapacitatea lor aparentă de a susține valorile care au făcut aceste instituții eficiente și populare (manifestată mai ales în urma recentului val de imigranți și a crizei economice).

Rolul tineretului și al lucrătorilor de tineret în procesul de amplificare, canalizare și comunicare constituie principala preocupare care conduce la desfășurarea proiectului Follow Through. Scopul acestuia este de a crește rolul muncii tinerilor în promovarea soluțiilor la nivel local pentru provocările pan-europene de democrație și acțiune colectivă. Mai exact, prin Follow Through ne propunem să oferim lucrătorilor din domeniul tineretului instrumente noi, eficiente și actualizate pentru a încuraja încrederea tinerilor în valorile UE.

În timpul trainingului, accentul va fi pus pe modalitățile de îmbunătățire a competențelor de leadership ale tinerilor care să îi ajute pe aceștia să determine schimbarea comunității lor. Follow Through va folosi diverse instrumente de învățare non-formală, inclusiv învățare experiențială, învățare prin cooperare, peer learning și activități în aer liber. Va fi acordată o atenție deosebită activității “Aventură în pădure”, al cărei scop este de a facilita crearea unei comunități capabile să coopereze și să acționeze colectiv. Persoanele selectate să participe la training-ul din Grecia vor organiza, ulterior, un eveniment și în municipiul Bacău, cu sprijinul membrilor RYMD și al organizațiilor partenere. Evenimentul va implica 15-20 de tineri în vârstă de 15-25 ani.


Profilul participantului ideal

  • Activează ca lucrător de tineret, manager de proiect, trainer într-o instituție/organizație sau grup informal;
  • Este interesat/ă de subiectul democrației participative și dorește să dezvolte noi metode pentru a crește implicarea civică a tinerilor;
  • Este dispus/ă să participe activ pe toată durata training-ului din Skoulikaria, Grecia, în perioada 20-29 iunie;
  • Dorește să organizeze, cu sprijinul RYMD, evenimentul din Bacău al proiectului Follow Through;
  • Vorbește limba engleză cel puțin la nivel mediu;

Cum aplici

Dacă în urma descrierii de mai sus consideri că training-ul îți poate folosi și că tu poți contribui la succesul proiectului, te invităm să ne trimiți, la adresa contact@rymd.ro, un email în care să incluzi CV-ul actualizat și răspunsul la întrebarea: Care este cea mai mare provocare a tinerilor din Bacău și cum crezi că poate fi dezvoltată relația autorități-tineri astfel încât interesele celor din urmă să fie mai bine reprezentate la nivel administrativ? (max.o pagină). CV-ul și răspunsul la întrebare vor fi redactate în limba engleză.

Termen limită prelungit: 7 Mai 2017, ora 23:59.

Persoană de contact:

Marian Dămoc

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept