Single Blog Title

This is a single blog caption

Alesii bacauani sub lupa societatii civile – Comunicat privind lansarea proiectului Cetateni Activi pentru Bacau

Organizatia Romanian Youth Movement for Democracy, in parteneriat cu Asociatia Un Zambet Bacau, a organizat joi, 11 septembrie 2014, conferinta oficiala de lansare a proiectului Cetateni Activi pentru Bacau, implementat in perioada mai 2014 – decembrie 2015, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014 in cadrul Fondului ONG in Romania, cu o valoare de 63.543,56 euro.

Evenimentul a avut loc in Bacau, la sala New York din incinta Hotelului Dumbrava. La conferinta au participat aproximativ 50 de persoane din diferite medii sociale si politice: consilieri locali si judeteni, senatori, deputati, membri ai organizatiilor non-guvernamentale, cetateni interesati si reprezentanti ai mass media.

In cadrul conferintei au fost prezentate obiectivele si activitatile pe care organizatorii si le-au propus, precum si rezultatele obtinute pana in prezent. Unul dintre acestea este www.bacaulactiv.ro, platforma online care reflecta in mod obiectiv activitatea consilierilor locali, judeteni si a parlamentarilor bacauani, prezentand date cantitative si calitative cu privire la indeplinirea responsabilitatilor acestora.

Un alt rezultat il constituie Grupul Cetatenesc pentru Bacau,  ce reprezinta un mecanism de consultare a opiniei publice cu privire la deciziile pe care alesii politici le iau in numele cetatenilor. Persoanele interesate sa faca parte din acest grup se pot inscrie pe site-ul proiectului. Crearea Coalitiei pentru Bacau, un alt rezultat al proiectului realizat pana in prezent, reprezinta o structura informala realizata cu scopul de a uni eforturile ong-urilor pentru dezvoltarea societatii civile din judetul Bacau. Pana in prezent, coalitia numara 10 organizatii membre, lista fiind deschisa oricarui ong care adera la valorile si misiunea acesteia.

In cadrul conferintei au fost expuse si o serie de date preliminare privind activitatea consilierilor locali, judeteni si a parlamentarilor in mandatul curent. Au fost astfel amintite numarul scazut de proiecte de hotarare initiate de consilierii locali si judeteni, numarul scazut al rapoartelor de activitate anuale ale acestora, gradul de prezenta al parlamentarilor, numarul si calitatea initiativelor legislative depuse de acestia.

La finalul conferintei de lansare, cei prezenti au fost indemnati sa se informeze cu privire la activitatea alesiilor prin Newsletter-ul Bacaul Activ si pe site-ul www.bacaulactiv.ro, sa-si exprime opinia referitoare la proiectele locale prin inscrierea in Grupul Cetatenesc si sa participe la sesiunile de formare organizate in cadrul proiectului.

Pentru detalii suplimentare privind desfasurarea proiectului, va rugam sa folositi urmatoarele date de contact:

Manager Proiect: Marian Damoc – 0747 476 836; mariandamoc@rymd.ro

Asistent Proiect: Teodora Buga – 0744 278 238; teodora.buga@rymd.ro

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept