ReSearch Your Change

ReSearch Your Change

Proiectul a fost implementat in perioada 1 mai – 1 octombrie 2012 in comunele Tortoman, Mircea Voda, Silistea si Seimeni din judetul Constanta si a fost finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.2 – Initiative ale Tinerilor.

Scopul proiectului l-a constituit formarea a 20 de tineri someri din comunele Tortoman, Mircea Voda, Silistea si Seimeni din judetul Constanta in candidati viabili pentru obtinerea unui loc de munca.

Obiectivele specifice ale proiectului „ReSearch Your Change” au fost:

• dobandirea pe parcursul activitatilor proiectului, de catre 20 de tineri proveniti din cele patru comune a cunostintelor necesare aplicarii la un loc de munca;

• dezvoltarea gradului de constientizare al celor 20 de tineri privind statutul lor social si a avantajelor care decurg din situatia de angajat;

• dezvoltarea unui Plan Personal de Actiune care sa valorifice abilitatile si competentele cu care sunt echipati participantii si care va fi pus in practica odata cu inceperea procesului de cautare al unui loc de munca;

• constientizarea participantilor la proiect asupra competentelor, abilitatilor si a valorilor pe care le pot folosi cu succes in procesul de gasire al unui loc de munca.

Activitatea centrala a proiectului a fost training-ul „ReSearch Your Change”, desfasurat in perioada 27 august – 1 septembrie in staiunea Costinesti.

In cadrul acestui training tinerii au invatat sa realizeze CV-ul EuroPass si scrisoarea de intentie necesare obtinerii unui loc de munca sau pentru admiterea la facultate, sa posteze CV-ul pe site-urile de cautare a locurilor de munca si cum sa se prezinte in timpul unui interviu de angajare. Aceste abilitati practice au fost completate de exercitii care au avut ca scop descoperirea propriilor abilitati si competente, testul MBTI pentru aflarea preferintelor psihologice in privinta alegerii unei meserii, cat si de numeroase jocuri si activitati non-formale de socializare si invatare.

De asemenea, un reprezentat al AJOFM Constanta le-a prezentat situatia locurilor de munca la nivel local, national si international, iar doi membri din departamentul de Resurse Umane ale unor mari companii din Romania le-au expus tinerilor experienta personala in ceea ce priveste recrutarea tinerilor. La finalul training-ulu fiecare participant a primit un certificat YouthPass emis de catre Comisia Europeana care atesta participarea la activitatile proiectului.

Rezultatele urmarite au fost atinse si constau in dobandirea activitatilor practice vizate, cresterea increderii in fortele proprii pentru tinerii participanti si constientizarea comunitatii de necesitatea implicarii in procesul de integrare a tinerilor dezavantajati.

Mai multe detalii pe blogul proiectului.

logo_program logo

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept