Single Blog Title

This is a single blog caption

24 de tineri din Romania si Irlanda au descoperit instrumentele democratiei participative in cadrul unui seminar desfasurat la Bacau

In perioada 16 – 24 iulie 2014 s-a desfasurat, in Bacau, seminarul international din cadrul proiectului „Democracy Builders”, finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.3. Proiecte pentru Democratie Participativa.

Promotorii acestui proiect sunt Asociatia Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD), Asociatia Un Zambet, Consiliul Tineretului din Donegal si Centrul de Informare pentru Tineret din Letterkenny, Irlanda.

Pe parcursul celor 8 zile de seminar, cei 24 de participanti cu varste intre 16 si 24 de ani din Romania si Irlanda au invatat concepte si metode ce tin de activism civic, participare democratica, e-democracy, voluntariat, initiativa cetateneasca si au experimentat metode non-formale precum teatru forum, photovoice, sau cafeneaua publica.

Activitatile din cadrul seminarul international au contribuit la activarea  spiritului civic al participantilor, la dezvoltarea abilitatilor de public speaking, dar si la imbunatatirea bagajului de cunostinte cu privire la mijloacele pe care tinerii le au la dispozitie pentru a participa la viata publica si de a produce o schimbare in comunitatea lor. „In aceasta saptamana, am invatat multe despre activism, metode de participare a tinerilor la viata publica si despre democratie. A fost o experienta uimitoare, iar pe oamenii pe care i-am intalnit nu ii voi uita niciodata. Am descoperit ca sunt capabila sa lupt pentru a-mi sustine punctul meu de vedere. A fost de cea mai frumoasa experienta de pana acum si imi doresc sa particip pe viitor si la alte seminarii asemanatoare”, a afirmat Amanda, participanta in varsta de 17 ani din Donegal, Irlanda.

Pe langa partea de formare in domeniul democratiei participative, tinerii au avut parte si de o serie de experiente culturale, acestia imbunatindu-si cunostintele in ceea ce priveste cultura romaneasca si cea irlandeza.

„Acest schimb a insemnat dezvoltarea abilitatilor mele de comunicare, o crestere a stimei de sine, dar si obtinerea de informatii in ceea ce priveste democratia si activismul. Totodata, a insemnat si imbunatirea cunostintelor despre cultura irlandeza”, crede Roxana din Bacau, in varsta de 23 de ani.

Participantii la seminarul international „Democracy Builders” au dezvoltat ghidul „Tools & Skills for Participatory Democracy” ce cuprinde exemple de bune practici pentru participarea tinerilor la viata publica si va fi disponibil altor organizatii si persoane interesate incepand cu luna septembrie.

 

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept